HOME DESPRE PNVV MEMBRI PRESA LEGISLATIE RETEAUA NATIONALA PNVV PUBLICITATE LINKURI INFORMATII UTILE INSCRIERE CONTACT
 
 
 
ULTIMELE NOUTATI
PRESA - PRESA
 
AN DE VINOTECĂ PENTRU VINUL ROMÂNESC
În urma consultărilor cu membrii Patronatului Național al Viei și Vinului, subliniem că, din punct de vedere calitativ, vinul românesc din producția anului 2017 va fi unul de excepție, ideal pentru învechirea în vinotecile cramelor și ale iubitorilor de vin. Din punct de vedere cantitativ, estimăm o creștere la nivel național cu 10 – 15% față de producția anului 2016, la un total de 3,6 milioane hectolitri de vin.

Vin Romania
Gala Vinului
Festivinum
Razboiul Supermarketurilor
Infoaliment
STIRI

CULESUL VIEI 2017 | Forţa de muncă, tot mai scumpă şi mai greu de găsit. În Moldova, zilierii sunt recrutaţi inclusiv prin reţelele de socializare
În această perioadă are loc culesul viei în marile podgorii, dar proprietarii acestora se confruntă cu un deficit de forţă de muncă mai acut decât în 2016, în condiţiile în care zilierii sunt mai puţini şi cer mai mulţi bani. Chiar şi aşa, podgorenii spun că în 2017 vor obţine vinuri "de vinotecă".

<< inapoi

separator"Murfatlar" deschide magazine in "franciza", cu investitori localiseparator
separator

Producatorul autohton de vinuri "Murfatlar" a lansat conceptul de "Magazin-Crama Murfatlar", care, potrivit lui Daniel Negrescu, brand consultant in cadrul companiei, presupune "deschiderea de magazine cu vanzare asistata, in proximitate, printr-un fel de sistem de franciza atipica cu investitori locali". Astfel, proprietarul locatiei va veni cu spatiul si va administra magazinul, iar Murfatlar se va ocupa de investitia in sine, a precizat Daniel Negrescu. Domnia sa a adaugat ca orice produs poate fi degustat inainte de achizitionare. Aceste tipuri de magazine vor fi situate in majoritatea oraselor mari, o crama urmand sa deserveasca 100.000 de locuitori. La finalul acestei luni vor fi operationale circa 32 de crame de acest gen, in prezent fiind, deja, deschise 20, dintre care opt in Bucuresti. Printre orasele unde se mai regasesc magazine-crame Murfatlar se numara Braila, Brasov, Galati, Ramnicu Valcea, Curtea de Arges, Constanta. La inceputul anului viitor urmeaza sa functioneze 150 de crame. Proiectul a fost demarat in urma cu doua luni, iar reprezentantii societatii s-au aratat foarte incantati de rezultatele acestuia. Astfel, dupa cum sustine Daniel Negrescu, volumul mediu lunar de vanzari pentru un magazin este de aproximativ 1000 de litri..
Investitia intr-un magazin-crama Murfatlar se cifreaza la circa 10.000 de euro, recuperabili in 4 - 7 luni.
Referitor la vanzarile societatii, reprezentantul acesteia a subliniat ca, in luna decembrie, acestea cresc, in anii buni, cu 50 % pana la 100 %. Anul trecut, in ultima luna a anului, cresterile au fost de circa 30 - 50 % fata de o alta luna a anului.

separator
 
 
Copyright © Patronatul National al Viei si Vinului - 2012 - 2017
NetDesigner.ro